Čorbast pasulj sa junetinom
Potrebno:
400gr tetovskog pasulja ili gradištanca,
1 glavica crnog luka,
1 veza, zeleni za supu,
350-400gr junećeg mesa od plećke,
40gr masti ili ulja,
2 glavice crnog luka,
aleva paprika,
biber
Pripremanje pasulj prebrati, oprati i najbolje preko noći ostaviti u hladnoj vodi Kuvati ga, pa kada je provreo, dodati očišćen luk i zelen za supu, kuvati na umerenoj vatri dok ne omekša. U medjuvremenu meso oprati, iseći u kocke. Mast ili ulje zagrejati, dodati meso, sa svih strana ga propeći, a zatim dodati sitno seckan crni luk, dinstati zajedno dok meso ne omekša (uz povremeno dolivanje). Kada je mekano, malo ga maknuti na stranu suda, a u sok dodati alevu papriku, malo je propržiti, a zatim izmešati sa mesom, doliti sa malo vode, prokuvati. Kada je pasulj kuvan, izvaditi zelen i luk, a njega pomešati sa pirjanim mesom, polako sve izmešati, posoliti, pobiberiti. Zelen iseći u kockice i dodati čorbastom pasulju. Sve zajedno još kratko vreme prokuvati. Po ukusu, na kraju se pasulju može dodati i seckan peršunov list.
Wednesday, June 19, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment