Wednesday, June 19, 2013

Čorbast žuti pasulj

Čorbast žuti pasulj






Potrebni sastojci:

1 kašika brašna
malo lorbr.lista, krupnog bibera
suvo meso po izboru
4 češnja belog luka, ko voli malo mirođije
4 glavice srednje veličine crnog luka
veza zeleni
oko 300 gr žutog pasulja
1 kašikica mlevene crvene paprike
po ukusu kuvani paradajz


Priprema jela:

U loncu staviti vodu, oprano suvo meso, pasulj i staviti da se kuva.U loncu ne treba sipati puno vode jer će se naknadno dodati kuvani paradajz.Kada pasulj provri, dodati zelen sekan na kocke(a i ne mora sečen), četiri glavice seckanog crnog luka, po želji i ukusu belog luka,malo lorbera i krupnog bibera i sve to ostaviti da se lepo skuva.Pri kraju kuvanja pasulja, u posebnu posudicu na malo masnoće upržiti kašiku brašna, dodati kašikicu crvene slatke mlevene paprike,to sve sipati u pasulj, potom dodati malo seckane mirođije i kuvani paradajz po ukusu.Sve to lepo krčkati još kratko vreme i ručak je gotov.

0 comments:

Post a Comment