Pasulj sa pečurkama
Za 4-6 osoba:
6 kašika ulja,
300 g mešanog mlevenog mesa,
200 g suve slanine,
2 para kobasica,
3 glavice luka,
200 g šampinjona ili nekih drugih svežih pečurki,
kašika suvog začina,
2 kašike crvene mlevene paprike,
ljuta papričica,
kašičica čilija u prahu,
4 kašike koncentrata paradajza,
800 g mladog pasulja,
kesica gotove supe od pečuraka,
so i biber.
Na vrelom ulju kratko ispržite slaninu isečenu na kockice i kobasice isečene na kolutiće. Kada slanina postane gotovo providna dodajte sitno seckani luk, mlevemo meso, oprane i na četvrtine isečene šampinjone i kašiku suvog začina. Sve zajedno pržite 5 minuta, dok ne ispari tečnost koju su pustile pečurke. Dodajte mlevenu papriku, sitno iseckanu ljutu papričicu, čili u prahu, koncentrat paradajza i pržite još minut-dva. Prelijte litrom tople vode, poklopite, sačekajte da provri, pa na minimalnoj temperaturi kuvajte 10-15 minuta. Zatim dodajte mladi pasulj i kuvajte još 20 minuta. U međuvremenu razmutite supu od pečuraka u 2 dl hladne vode, pa dodajte pasulju da ga malo zgusne. Kuvajte još 5 minuta i na kraju posolite i pobiberite.
Wednesday, June 19, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment