Wednesday, June 19, 2013

Pasulj sa pečurkama

Pasulj sa pečurkama



Za 4-6 osoba:
 6 kašika ulja,
300 g mešanog mlevenog mesa,
200 g suve slanine,
2 para kobasica,
3 glavice luka,
200 g šampinjona ili nekih drugih svežih pečurki,
kašika suvog začina,
2 kašike crvene mlevene paprike,
 ljuta papričica,
kašičica čilija u prahu,
4 kašike koncentrata paradajza,
800 g mladog pasulja,
kesica gotove supe od pečuraka,
so i biber.

Na vrelom ulju kratko ispržite slaninu isečenu na kockice i kobasice isečene na kolutiće. Kada slanina postane gotovo providna dodajte sitno seckani luk, mlevemo meso, oprane i na četvrtine isečene šampinjone i kašiku suvog začina. Sve zajedno pržite 5 minuta, dok ne ispari tečnost koju su pustile pečurke. Dodajte mlevenu papriku, sitno iseckanu ljutu papričicu, čili u prahu, koncentrat paradajza i pržite još minut-dva. Prelijte litrom tople vode, poklopite, sačekajte da provri, pa na minimalnoj temperaturi kuvajte 10-15 minuta. Zatim dodajte mladi pasulj i kuvajte još 20 minuta. U međuvremenu razmutite supu od pečuraka u 2 dl hladne vode, pa dodajte pasulju da ga malo zgusne. Kuvajte još 5 minuta i na kraju posolite i pobiberite.

0 comments:

Post a Comment