Wednesday, May 15, 2013

Čorbast pasulj sa presnim lukom



  • 500 g žutog pasulja 
  •  500g crnog luka 
  •  4 šargarepe 
  •  2 paštrnaka 
  •  2 korena od peršuna 
  •  1 manji koren celera 
  •  300 g suvih svinjskih rebara 
  •  1 suva svinjska kolenica 
  •  200g suvih kobasica 
  •  150 g suve slanine 
  •  1,5 dcl ulja
  •  1 kašičica aleve paprike 
  • 2 lista lovora 
  •  so po ukusu 
  •  biber po ukusu (u zrnu)


Stavite pasulj da se kuva.Kad proključa prvu vodu bacite.
U veliki lonac stavite poluskuvan pasulj,1 glavicu ucelo crnog
luka,šargarepe,peršn, paštrnak, celer, lovor, rebarca, 1 kolenicu
prethodno opranoj u mlakoj vodi, izrezannu slaninu na komade i
kobasice na kolutove. Posolite, stavite biber u zrnu i nalijte sa 3 litra
vode. Kuvajte dalje dok pasulj i meso ne omeknu.
Crni luk izrežite na kolutove. Stavite svakom gostu u tanjir. Preko
presnog luka sipajte pasulj.
Služite uz toplu pogaču.

0 comments:

Post a Comment