- 500 g žutog pasulja
- 500g crnog luka
- 4 šargarepe
- 2 paštrnaka
- 2 korena od peršuna
- 1 manji koren celera
- 300 g suvih svinjskih rebara
- 1 suva svinjska kolenica
- 200g suvih kobasica
- 150 g suve slanine
- 1,5 dcl ulja
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 lista lovora
- so po ukusu
- biber po ukusu (u zrnu)
Stavite pasulj da se kuva.Kad proključa prvu vodu bacite.
U veliki lonac stavite poluskuvan pasulj,1 glavicu ucelo crnog
luka,šargarepe,peršn, paštrnak, celer, lovor, rebarca, 1 kolenicu
prethodno opranoj u mlakoj vodi, izrezannu slaninu na komade i
kobasice na kolutove. Posolite, stavite biber u zrnu i nalijte sa 3 litra
vode. Kuvajte dalje dok pasulj i meso ne omeknu.
Crni luk izrežite na kolutove. Stavite svakom gostu u tanjir. Preko
presnog luka sipajte pasulj.
Služite uz toplu pogaču.
0 comments:
Post a Comment