Thursday, May 9, 2013

Pasulj sa jagnjetinom

Pasulj sa jagnjetinom

Pasulj sa jagnjetinom
 Sastojci za 6 porcija
  • 200 g prebranca 
  •  3 veće glavice crvenog luka 
  •  5 češnja bjelog luka 
  •  2 suve ljute papričice 
  •  3 suve slatke paprike 
  •  500 g jagnjećeg mesa bez kostiju 
  •  300 g kiselog kupusa 
  •  3 velika krompira 
  •  25 grama maslaca 
  •  2 male kašike slatke aleve paprike 
  •  1 mala kašika crnog bibera 
  •  soliti po ukusu 
Priprema
Pasulj se treba prvo skuvati da bih se mogao dodati sa ostalim sastojcima. Jagnjeće meso bez kosti oprati i obariti nekoliko minuta. Meso staviti u vodu u kojoj se pasulj kuvao, zatim se treba dodati so, crni biber, suva isjeckana slatka i ljuta paprika, 5 češnja bjelog luka istucanog. Kad meso i ostali sastojci provriju treba dodati pasulj. Isjeckani crveni luk i isjeckani kiseli kupus dinstati u masnoći dok ne porumeni, kad je luk i kupus porumenio dodati navedene začine. Luk i kupus dodati u šerpu gde se pasulj i meso kuvao i dobro promješati. Jelo ne smije da bude ni rijetko ni previše gusto, nego čorbasto. U zemljanu posudu staviti malo istopljenog maslaca i poredati isjeckan krompir, zatim iz šerpe u zemljanu posudu dodati meso, pasulj, luk, kupus začine i svu tečnost. Nakon toga zemljanu posudu pokriti folijom ili pergament papirom i pokriti poklopcem i staviti u ne zagrijanu rernu da slučajno zemljana posuda nebi pukla. Rernu uključiti na 220° i pustiti dok se zagrije. Kad se rerna zagrije temperaturu smanjiti na 200° i pustiti jelo da se krčka bez mješanja dva sata.

0 comments:

Post a Comment