Ovo je jedinstveni način spremanja prebranca onog pravog gurmanskog.
Sastojci za 10 porcija
- 500 g bilo kog pasulja
- 500 g crnog luka
- so po ukusu biber po ukusu
- aleva paprika
- svinjska mast
- 250 g šargarepa
- 2, 3 veće
- celer 1 koren
- peršun 2, 3 korena
- mesnata slanina
- suva mesnata svinjska rebra
Pasulj kuvati 45 minuta. Za to vreme na masti dinstati crni luk, seckano povrće veličine zrna pasulja dok ne omekne, kada je povrće dinstano, dodati alevu papriku, so biber i lovorov list po želji. Pržiti zapršku par minuta, skloniti je sa vatre, izmešati količinu sa polukuvanim pasuljem, naređati suva rebra i slaninu peći po mogućnosti u zemljanoj posudi na temperaturi od 200°C oko 60 min. Prijatno.
0 comments:
Post a Comment