Sastojci :
- 300g bijelog pasulja (dan prije potopljenog u vodu)
- 1/2 kg poriluka (ocisenog, opranog i izrezanog na kolutove)
- 4 velike kasike ulja
- 3 zrela paradajza ( izrezana na kriske)
- 3 mesnate zelene paprike ( ocisene i izrezane na reznce)
- so i biber po ukusu
Priprema :
Pasulj kuvati dok ne bude mekan, a zatim ga procediti. Poriluk pirjati na ulju dok ne bude mekan. U
vatrostalnu posudu ili zemljanu posudu slagati poriluk, zaciniti ga solju i biberom, na poriluk staviti pasulj,
zaciniti ga solju i biberom, na pasulj slagati paradajz i izrezanu papriku, zaciniti ga solju i biberom. Sve zaliti
casom vode i peci u rerni na srednjoj temperaturi (175 stepeni otprilike) dok voda ne prokuva i povrce ne
bude lepo zapeceno.
0 comments:
Post a Comment