Sastojci
- ½ kg pasulja (beli krupniji)
- 180 ml ulja
- 1 glavica crnog luka
- 4-5 crvena paradajza
- 5-6 češnja belog luka
- 1 kašika peršuna (sitno iseckanog)
- so, biber
Priprema
Pasulj potopiti u vodu i ostaviti da u istoj prenoći. Narednog dana staviti da se kuva. Kada provri, prosuti vodu, naliti ga svežom i nastaviti kuvanje dok pasulj ne postane mekan. Iz posude u kojoj se kuvao, preručiti ga u vatrostalnu ili posudu od gline.
Na zagrejanom ulju propržiti crni luk isečen na rebarca, beli luk iseckan na krupnije listiće.
Paradajz oljuštiti, iseći na kockice, dodati masi, kao i peršun, so, biber. Sve zajedno kuvati oko 20 min. i time preliti pasulj. Staviti u rernu i peći oko 40-45 min. na 200°C tj. dok pasulj ne dobije braonkastu boju.
P. S. Pri nanošenju safta preko pasulja, voditi računa da sav pasulj bude prekriven sosem.
Uz ovaj pasulj je kao salata dobra: zelena salata, vranjanska ljutenica, kiseo kupus, kao i belolučne paprike kako ljute, tako i ne ljute.
0 comments:
Post a Comment