Saturday, May 11, 2013

Pasulj na starinski način

Pasulj na starinski način


 Sastojci
  • 300 g sitnog bijelog pasulja 
  •  1 veća suva kobasica izrezana na kolutiće 
  •  200 g suve slanine izrezane na kockice 
  •  300 g svježeg goveđeg mesa izrezanog na kockice 
  •  2 mrkve izrezane na kolutiće 
  •  2 glavice crnog luka izrezanog na rebarca 
  •  2 češnja sitno isjeckanog bijelog luka 
  •  1 kašika masti 
  •  1 kašičica mljevene crvene paprike 
  •  3 kašike sos od paradajza 
  •  1 kašičica šećera 
  •  so, biber po ukusu 
  •  1 manja vezica svježeg peršuna 
 Priprema
 Pasulj dobro oprati, naliti ovdom i staviti da se kuva 30 minuta. Kuvan pasulj ponovo isprati, ocijediti i ostaviti na stranu. U veću šerpu staviti mast da se rastopi na laganoj vatri. Dodati luk crveni i bijeli, so, biber, meso i dinstati dok meso ne omekša. Dodati slaninu i kobasice i pržiti još par minuta. Dodati mljevenu papriku i promiješati da paprika pusti boju. Dodati sos od paradajza, dobro promiješati i naliti sa malo vode. Dodati pasulj i mrkvu, dobro promiješati i naliti vodom da pokrije sav pasulj. Ovo treba da se krčka na laganoj vatri oko 3 sata, dok ne postane gusto. Pred kraj kuvanja dodati šećer i sitno nasjeckan peršun. Pasulj nije potrebno zapržavati. Po želji možete pred kraj kuvanja dodati još dvije kašike sosa od paradajza pomiješanog sa malo vode, istresti preko pasulja, dobro promiješati i krčkati još oko 15 minuta.

0 comments:

Post a Comment