Sastojci
- 300 g sitnog bijelog pasulja
- 1 veća suva kobasica izrezana na kolutiće
- 200 g suve slanine izrezane na kockice
- 300 g svježeg goveđeg mesa izrezanog na kockice
- 2 mrkve izrezane na kolutiće
- 2 glavice crnog luka izrezanog na rebarca
- 2 češnja sitno isjeckanog bijelog luka
- 1 kašika masti
- 1 kašičica mljevene crvene paprike
- 3 kašike sos od paradajza
- 1 kašičica šećera
- so, biber po ukusu
- 1 manja vezica svježeg peršuna
Pasulj dobro oprati, naliti ovdom i staviti da se kuva 30 minuta. Kuvan pasulj ponovo isprati, ocijediti i ostaviti na stranu. U veću šerpu staviti mast da se rastopi na laganoj vatri. Dodati luk crveni i bijeli, so, biber, meso i dinstati dok meso ne omekša. Dodati slaninu i kobasice i pržiti još par minuta. Dodati mljevenu papriku i promiješati da paprika pusti boju. Dodati sos od paradajza, dobro promiješati i naliti sa malo vode. Dodati pasulj i mrkvu, dobro promiješati i naliti vodom da pokrije sav pasulj. Ovo treba da se krčka na laganoj vatri oko 3 sata, dok ne postane gusto. Pred kraj kuvanja dodati šećer i sitno nasjeckan peršun. Pasulj nije potrebno zapržavati. Po želji možete pred kraj kuvanja dodati još dvije kašike sosa od paradajza pomiješanog sa malo vode, istresti preko pasulja, dobro promiješati i krčkati još oko 15 minuta.
0 comments:
Post a Comment